Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
VÄLKOMMEN TILL S:A ÅLOPPE
Klicka här för att se en större bild
Huvudbyggnad och lite av den södra flygeln
Klicka här för att se en större bild
Inga och Tommy
Klicka här för att se en större bild
Joakim Andersson
Klicka här för att se en större bild
Lillåns dalgång söderut
Klicka här för att se en större bild

Om gården

Gården Åloppe Lantbruk köptes av Ingas farfars far 1920. Han var disponent på Alsta bruk och gården var till hans son, Ingas farfar.

60 år senare var det dags för Inga och Tommy att ta över verksamheten. Idag drivs gården av dem tillsammans med en anställd, Joakim Andersson.

Mjölkproduktion var tidigare en viktig del av verksamheten, men från om med 2005 är det köttproduktion och spannmål som gäller.

Åloppe Lantbruk ingår i producentnätverket Upplandsbonden som säljer ekologiska produkter från Uppland under ett eget varumärke.

I Åloppe har man dessutom ett eget samarbete i föreningen Åloppe Eko-mat. Tillsammans med konsumenter och andra ekologiska producenter i byn har man byggt ett eget hus där produkterna från byns olika gårdar förädlas, packeteras och säljs vidare till konumenter, grossist och restaurang.

Som ett resultat av arbetet med Åloppe Eko-mat fick byns ekologiska lantbrukare tillsammans utmärkelsen Årets Ekologiska Lantbrukare år 2007.

Djuren

På Åloppe finns 70 kor som varje år får varsin kalv

Läs mer »

Kontakt

Tommy Öhman & Inga Philipsson
Åloppe
749 63 Örsundsbro

Visa karta

Telefon

0171-419022
0708-119130

Gården levererar till Upplandsbondens
Gården ingår i nätverket Åloppe Eko-mat